O nás

V roce 2007 otevřel italský šéfkuchař Riccardo Lucque obchod La Bottega di Aromi kousek od restaurace Aromi v Mánesově ulici. O šest let později se Riccardo rozhodl malinký obchůdek s italskými delikatesami rozšířit do větších prostor a změnit jeho koncept. Tak vznikla žižkovská Gastronomica.

Nový podnik La Bottega Gastronomica zahájil pod tímto jménem svou činnost v lednu 2014 v Ondříčkově ulici na Praze 3. Italské istro s velkou nabídkou italských delikates má navíc jednu exkluzivní zajímavost - kuchařský prostor s koncepcí tzv. „rosticcerie“ 

V letních měsících se Gastronomika může pyšnit venkovním posezením.

La Bottega Gastronomica
La Bottega Gastronomica

Rosticceria v italštině znamená místo pro opékání a grilování. Proto je uprostřed umístěn gril s nabídkou čerstvých grilovaných kuřat z volného chovu. Grilovaná kuřata, jako hlavní specialita podniku, jsou doplněna rozmanitým teplým bufetem složeným z toho nejlepšího, co italská gastronomie nabízí.

Na každý den je připraven plnohodnotný sortiment lahodných jídel, které je možno konzumovat na místě či si nechat zabalit s sebou. Nezáleží, zda přijdete na snídani, oběd nebo večeři. Kvalitní produkty jsou připraveny po celý den. Obchod
a bistro v jednom. To je cesta, kterou reprezentuje La Bottega Gastronomica

DOMÁCÍ TĚSTOVINY

Čerstvá pasta

Každý den v sesterském bistru a výrobně La Bottega Tusarova vznikne několik druhů čerstvých těstovin. K jejich výrobě, kromě raviol, používáme výhradně semolinovou mouku.

ČERSTVÉ PEČIVO

Italský chléb a pečivo

Každý den peče tým pekařů v La Bottega Tusarova čerstvé chleby a pečivo z italské mouky. Naši pekaři jsou opravdovými experty na Pane di Altamura a přírodní kvásek.

SALÁMY A ŠUNKY

Salámy a šunky

V naší nabídce najdete Salami di Cinta Senese, Salami al tartufo (lanýžový), kančí salámy a několik druhů mortadelly. Náš hlavní dodavatel masa, Domenico Celli, pro nás produkuje také domácí prosciutto, tzv. Fiocco di Prosciutto.