O nás
V roce 2007 otevřel italský šéfkuchař Riccardo Lucque obchod La Bottega di Aromi kousek od restaurace Aromi v Mánesově ulici. O šest let později se Riccardo rozhodl malinký obchůdek s italskými delikatesami rozšířit do větších prostor a změnit jeho koncept. Tak vznikla žižkovská Gastronomica.
Nový podnik La Bottega Gastronomica zahájil pod tímto jménem svou činnost v lednu 2014 v Ondříčkově ulici na Praze 3. Italské istro s velkou nabídkou italských delikates má navíc jednu exkluzivní zajímavost - kuchařský prostor s koncepcí tzv. „rosticcerie“
V letních měsících se Gastronomika může pyšnit venkovním posezením.


Rosticceria v italštině znamená místo pro opékání a grilování. Proto je uprostřed umístěn gril s nabídkou čerstvých grilovaných kuřat z volného chovu. Grilovaná kuřata, jako hlavní specialita podniku, jsou doplněna rozmanitým teplým bufetem složeným z toho nejlepšího, co italská gastronomie nabízí.
Na každý den je připraven plnohodnotný sortiment lahodných jídel, které je možno konzumovat na místě či si nechat zabalit s sebou. Nezáleží, zda přijdete na snídani, oběd nebo večeři. Kvalitní produkty jsou připraveny po celý den. Obchod
a bistro v jednom. To je cesta, kterou reprezentuje La Bottega Gastronomica.






DOMÁCÍ TĚSTOVINY

Každý den v sesterském bistru a výrobně La Bottega Tusarova vznikne několik druhů čerstvých těstovin. K jejich výrobě, kromě raviol, používáme výhradně semolinovou mouku.
ČERSTVÉ PEČIVO

Každý den peče tým pekařů v La Bottega Tusarova čerstvé chleby a pečivo z italské mouky. Naši pekaři jsou opravdovými experty na Pane di Altamura a přírodní kvásek.
SALÁMY A ŠUNKY

V naší nabídce najdete Salami di Cinta Senese, Salami al tartufo (lanýžový), kančí salámy a několik druhů mortadelly. Náš hlavní dodavatel masa, Domenico Celli, pro nás produkuje také domácí prosciutto, tzv. Fiocco di Prosciutto.