STYLOVÉ LETNÍ MENU

V La Bottega Gastronomika se teď vše točí kolem nových chutí. S letní sezónou přicházíme i s novým stylovým menu, které následuje aktuální gastronomické trendy a koresponduje se surovinami typickými pro toto období. Má italský šmrnc a máme z něj radost. Přijďte jej ochutnat!

Polévková sekce vyloženě volala po oživení. Vyzkoušejte klasiku trochu jinak, vývar z kachny se zastřeným vejcem, Jidášovým uchem, jarní cibulkou, hráškem a artyčoky.

Jsou-li ve vašem hledáčku vytříbené chuťové kombinace, pak pro vás máme studenou polévku z jablek Granny Smith, okurek a medového melounu s marinovaným mořským vlkem.

Z nového menu PASTA a RISOTTO prostě musíte zkusit vyladěné parmazánové risotto s hovězí kližkou a houbovým prachem, a stejně tak bramborové gnocchi s omáčkou z čerstvých rajčat Datterino, coppa di Parma a čerstvými fíky.

Ta pravá italská pasta uvařená „al dente“ už na vás čeká, špenátové tagliolini se soté ze slávek a řapíkatého celeru, líčka z Vlkouše a divoké bylinky nebo rigatoni s divokými krevetami, chorizem a sušenými rajčaty.
V Gastronomice vám připravíme i dnes již ikonické těstoviny Agnolotti al plin z Piemonte s parmazánovou pěnou a hovězím tatarákem.

Nepochybujeme, že naše hovězí žebra s řapíkatým celerem, jablky a chipsem z žitného chleba u vás budou slavit úspěch. Jako Češi jsme přece milovníci grilovaných žebírek. Kdybychom měli z menu vypíchnout pouze jeden jediný pokrm, na který si v létě prostě musíte zajít, pak by to byla grilovaná chobotnice se salátem z fenyklu a manga, wakame, rybízu a angreštu.

A jestli něco v Gastronomice skutečně umíme, pak to rozpálit v “rosticcerii”. Denně pro vás grilujeme vskutku exkluzivní francouzská kuřátka a k nim si můžete vybrat ty nejlepší delikatesy z teplého bufetu, co italská gastronomie nabízí.

Potkáme se v Ondříčkově ulici na Praze 3, pod Žižkovskou věží. Přijďte na tu správnou Itálii k nám do bistra.