PODZIMNÍ MENU

08. října 2019

Do nového menu šéfkuchař Jakub Čadina promítá život. Inspiraci čerpá všude kolem sebe. Menu odráží Itálii, trendy, sezónnost i krásné podzimní ingredience - houby, květák, dýni, jablka ... Jakub do menu promítl vše, co jej ovlivňuje. Je to mix zážitků, hezkých vzpomínek na jídla a chuťové kombinace, které mu utkvěly v paměti, ať už teď nebo v dětství. Servíruje vám balanc všeho, co jej právě baví na jednom talíři. Za nás má podzimní menu šťávu. Pojďte ochutnat.

Jako předkrm vám nabídneme hovězí tatarák se žloutkovou emulzí, marinovanými okurkami a prachem z fermentovaných žampionů s libečkem. A tuto volbu předkrmu nejlépe doplňuje světlý ležák z minipivovaru OSSEGG Praha. A na podzim vás zahřeje kachní consommé s lahodnými houbovými passatelli.

Italská pasta a risotto, vaše i naše oblíbená kategorie z menu, co je v ní nového? Pasta, kterou jste si v létě zamilovali s námi zůstává i na podzimním menu, ravioli plněné uzenou ricottou, špenátem s piniemi a také strozzapreti s olihněmi, chobotnicí, divokými krevetami a slávkami. U nich jsme trošku upravili recepturu a přidali ještě slávky.

Ochutnejte nové parmezánové risotto s prachem z hřibů, libečkovým olejem a terinou z karabáčku. Toto ristotto je vlastně twist úplně prvního chodu, který Jakub pro La Bottega Gastronomica vymyslel. Svůj původní recept jen posunul o level výš. Jako upgrade přidal terinu z karabáčku, která má v sobě veškerou šťavnatost.
V hlavní roli dýně ... tagliolini s dýňovým pyré se sýrem Blu di Buffalla a pistáciemi jsou typicky podzimním chodem.

Zelí, kadeřávek, jablka, tři ingredience, které doprovází siven na talíři a hezky se doplňují. Ochutnejte siven se zelným ragú s pyré z kadeřávku a omáčkou z cideru. Hlavní chod, který je rozhodně „must try“ menu. Hovězí loupaná plec s glazovanou mrkví, džemem z červené cibule a čerstvým křenem, kombinace, která vás dostane. Upřímně je za nás „loupačka“ prostě skvělá! Přijďte ochutnat.

Novinkou je i grilovaná chobotnice, ragú z fregoly, fazolí a salámu Picante a květákovým pyré vonícím po muškátovém oříšku. Kombinace chobotnice s fregolou, pikantním paprikovým salámem Picante je vlastně tradiční, funguje skvěle, a tak se jí držíme.

Od samotného otevření je La Bottega Gastronomica vychlášena svou rosticcerií s grilovanými kuřaty. Ta jsme pro vás dlouho a pečlivě vybírali, nebylo to snadné a nakonec jsme perfektní druh našli v Rašovicích, na farmě pana Martinka, který chová spokojená kuřata. S výběrem jsme opravdu spokojení, lepší kuře byste hledali jen stěží. Čtvrtku či celé grilované farmářské kuře vám rádi naservírujeme s domácími omáčkami, chlebem z naší pekárny.

Nejen kvalitní chov však dělá naše kuřata tím, proč se pro ně rádi vracíte. Je to léty prověřený postup přípravy - od první rozsekané snítky bylinek, přes správný poměr soli až po dvoufázové grilování. Čtvrtku či celé farmářské kuře vám rádi naservírujeme s domácími omáčkami, chlebem z naší pekárny.

Věříme, že nové menu udělá váš podzim barevnější na gastronomické zážitky. Těšíme se na vás.