PODZIMNÍ MENU

Když se sejde skvělý koncept, tým lidí a ty nejkvalitnější ingredience, tak vznikne takové menu, že se o něm bude ještě dlouze mluvit. Pro hosty našeho italského bistra jsme si připravili menu inspirované podzimem, přírodou a vybranými sezónními surovinami.

Pojďme si představit novinky na menu. Z polévek je to dýňová polévka s guanciale, jablkem, mandlemi a křenem, u ní jsme si hodně hráli s vyladěním podzimních ingrediencí a soustředili se na chuť. Další polévkou, která vás zahřeje je slepičí consommé s játrovými cappelletti a kroupami. Inspirací k ní byl poctivý domácí vývar s játrovou zavářkou jako od babičky, takový všichni milujeme už od útlého dětství. 

Hádáme, že nové italské risotto s houbami shimeji, ceviche z mušlí sv. Jakuba a prach z jelítka, ovládne podzimní menu. Za každým jedním pokrmem stojí příběh a tohle risotto nám dalo zabrat. Stálo nás to hodně úsilí než jsme z něj vytáhli to nejlepší. Tady je, věříme, že to stálo za to a splní vaše očekávání.

Ochutnejte i naši čerstvou pastu, rigatoni s kalamáry, sušeným tuňákem, chlebovým crumblem a marinovanou šalotkou.

Nebo tagliatelle s růžičkovou kapustou, panchettou, slunečnicovými semínky a Pecorinem.

Nabídku pasty zakončíme možná trošku netradiční chuťovou kombinací, ravioli plněné bažantem, bramborami a černým máslem, sušené švestky, arašídy, moruše a jalovcová omáčka. Fúze surovin, která nás hodně baví! Náš šéfkuchař Jakub a jeho tým prostě moc dobře ví, co dělají.

Nyní přejděme k hlavním chodům, vyměnili jsme rovnou všechny a jeden je zajímavější než ten druhý. Dáte si konfitované dančí ossosbuco, dýňové ravioli s hrachovým ragú, brusinky a svatojánské ořechy, a nebo kachní prso s marinovanou čekankou, konfitovaným topinamburem a lískové oříšky?

Nejen milovníci středomořské kuchyně si pochutnají na chobotnici se zauzenou bramborovou pěnou, piniovými oříšky, řeřichou a paprikovým prachem nebo na tresce s čočkou Beluga s fermentovanou mrkví, kefírem, růžovým pepřem a řepou.

Ještě, že je podzim dostatečně dlouhý na to, abyste stihli ochutnat všechny novinky z menu. V Gastronomice, jen kousek od Žižkovské věže, jste vždy srdečně vítáni a budeme rádi, když nám dáte vědět, jak vám nové menu chutná. Svůj stůl si můžete rezervovat už teď.