LETNÍ MENU

27. června 2019

Představujeme vám letní menu, které má velké ambice už od předkrmu. Předkrmu, který jste si vlastně na menu vybrali sami. Poprvé jej šéfkuchař Jakub Čadina připravil jako jeden ze specials na eventu Amano hostuje Gastronomice. Během večera si jej hosté i několikrát přidali, slavil úspěch. Vyslovili jste se, že byste jej chtěli i na stálém menu. Jakub vaše přání vyslyšel, a tak si marinované sardinky se salátem z rajčat San Marzano s rajčatovou vodou a bazalkovým olejem užijete po celé léto spolu s dalšími fresh novinkami.
Pojďme si je představit.

Gazpacho - studená melounovo – rajčatová polévka s rebarborou a chobotnicí je dokonalým osvěžením do letních dnů.

Z kategorie pasta e risotto vám nabídneme strozzapreti s kalamáry, chobotnicí, krevetou a concasse z čerstvých rajčat či bramborové gnocchi s telecím masem a zeleninovým ragú.

Tradiční italskou kuchyni na menu nejlépe odráží ravioli plněné uzenou ricottou a špenátem. Itálie!

Citron, fenykl, cuketka, tak vypadá léto. Ochutnejte tuto kombinaci v podobě citronového risotta s nakládanou cuketou a marinovaným lososem. 

A jdeme na hlavní chody. Dejte si tresku s hráškovým pyré, lardem, omáčkou z hnědého másla. Chod, kde jsou vlastně zastoupeny základní chutě, ale snažíme se jej připravit tak, aby to byl komplexní zážitek. 

Poslední novinkou na lístku je jehněčí picanha s divokou brokolicí, sezamem, omáčkou ze sardinek a pyré z artyčoků. Chod, kde bychom vypíchli zajímavou kombinaci jehněčího s ančovičkou, ta nás v tomto případně moc baví.

Při sestavování letního menu se náš šéfkuchař snažil, aby bylo více simple, jednoduché a přesto zůstalo nápadité. Každý z chodů má co říct.
Za nás je to skvěle zvládnuté menu, tak přijďte ochutnat a udělejte si obrázek sami. Těšíme se na vás.