JARNÍ MENU JE TADY

01. duben 2019

Nové menu v La Bottega Gastronomica má zelenou. Jarní menu je konečně tady a je krásně fresh!

Jarní menu stojí na nejčerstvějších ingrediencích, které příroda kolem nabízí - mladý hrášek, jarní cibulka, mladá mrkev, špenát, chřest, cuketky a spousta bylinek. Je to hra, hra kombinací chutí, barev a textur. Už od pohledu nás každý z chodů moc baví. Tady je ...

Z jarních polévek vám nabídneme telecí consommé s telecím jazykem a mladou zeleninou či krém z hrášku a pórku s ricottou a lososem marinovaným v červené řepě.

Ochutnejte tagliolini se špenátovým pestem, chřestem, pecorinem a domácí vepřovou šunkou, jenž tuto pastu posouvá ještě o level výš. A také rigatoni s tomatovou omáčkou, sušenými rajčátky, stracciatellou a rukolou. To je chuť pravé Itálie na talíři.

Nově jsou v menu i ravioli plněné jehněčím ragú, pěna z pecorina a pastiňáku a quinoa, a i mrkvové risotto s hráškem, parmskou šunkou a kachními játry.

Na našem menu nikdy nechybí čerstvá ryba a chobotnice, nyní to je štikozubec s petželovým velouté, miso máslem, pistáciemi a arašídy, a pak chobotnice s restovanými cuketkami, pyré z pečených paprik a citrusů, salicornie a pinie.

A na závěr to nejlepší a nejemnější maso z vepřové krkovice - vepřová pluma s kačenkami, bramborovými gnocchi, pěnou ze spálených bylinek a domácí hořčice.

Jak říká náš šéfkuchař Jakub: „Od hodnocení jsou tu jiní a budu moc rád, když i vy budete patřit mezi ně a poctíte nás svou návštěvou.“Určitě víte, že šéfkuchaři se říká: „Ano, šéfe!“, a pozvání ke stolu se neodmítá. Svůj stůl si můžete rezervovat už teď.

Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak vám nové menu chutná.

PS: Od 19. dubna otevíráme naši zahrádku. Věříme, že vám na čerstvém vzduchu zachutná jarní menu ještě o něco víc.