O nás

LA BOTTEGA GASTRONOMICA – DALŠÍ GASTROBISTRO RICCARDA LUCQUEHO

V roce 2007 otevřel italský šéfkuchař Riccardo Lucque obchod La Bottega di Aromi kousek od restaurace Aromi v Mánesově ulici. O šest let později se Riccardo rozhodl malinký obchůdek s italskými delikatesami rozšířit do větších prostor a změnit jeho koncept. Tak vznikla žižkovská Gastronomica.

Nový podnik La Bottega Gastronomica byl inspirovaný světovými trendy a zahájil pod tímto jménem svou činnost v lednu 2014 v Ondříčkově ulici na Praze 3. Gurmet bistro s velkou nabídkou italských delikates má navíc jednu exkluzivní zajímavost - kuchařský prostor se zcela novou koncepcí, tzv. „rosticcerií“.

Rosticceria v italštině znamená místo pro opékání a grilování. Proto je uprostřed umístěn gril s nabídkou čerstvých grilovaných kuřat z volného chovu. Grilovaná kuřata, jako hlavní specialita podniku, jsou doplněna rozmanitým teplým bufetem složeným z toho nejlepšího, co italská gastronomie nabízí.

Na každý den je připraven plnohodnotný sortiment lahodných jídel, které je možno konzumovat na místě či si nechat zabalit s sebou. Nezáleží, zda přijdete na snídani, oběd nebo večeři. Kvalitní produkty jsou připraveny po celý den.

Obchod a bistro v jednom. To je cesta, kterou reprezentuje La Bottega Gastronomica. Navíc kvalitní a čerstvé potraviny v méně formálním prostředí lidé vítají a rádi zkoušejí v průběhu celého dne.

DOMÁCÍ TĚSTOVINY

Každý den vyrábíme v sesterském bistru a výrobně La Bottega Tusarova několik druhů čerstvých těstovin. K jejich výrobě, kromě raviol, používáme výhradně semolinovou mouku.

ČERSTVÉ PEČIVO

Každý den peče pekař Domenico Colaianna alias Mimmo, který pochází z Puglie z provincie Bari, čerstvé pečivo z italské mouky. Mimmo je opravdovým expertem na Pane di Altamura a přírodní kvásek.

SALÁMY A ŠUNKY

V naší nabídce najdete Salami di Cinta Senese, Salami al tartufo (lanýžový), kančí salámy a několik druhů mortadelly. Náš hlavní dodavatel masa, Domenico Celli, pro nás produkuje také domácí prosciutto, tzv. Fiocco di Prosciutto.